Президент Фінляндії закликав до спільної відповіді на російську агресію

Вівторок, 10 вересня 2024, 19:49 - Уляна Кричковська

Президент Фінляндії Александр Стубб закликав до спільної відповіді Балтійського регіону на російську агресію та наголосив на вирішальній важливості співпраці між країнами Північної Європи та Балтії для захисту Європи.

[SOURCE]Про це він заявив під час виступу на щорічній зустрічі з послами та генеральними консулами Польщі у Варшаві, передає Polskie Radio, пише "Європейська правда".

Як передають журналісти, під час свого виступу Александр Стубб представив бачення об'єднаної відповіді на російську агресію і мінливі виклики безпеці в Європі.

Стубб заявив, що 90% фінів готові відправляти солдатів на міжнародні місії з врегулювання кризових ситуацій.

.Він також наголосив, що він бачить "схожий" менталітет із Польщею.

"Коли я дивлюся на Польщу і ставлення Польщі до своєї безпеки – я говорю не лише про приголомшливі понад 4%, майже 5%, оборонних видатків у відсотках від ВВП – я бачу, що менталітет дуже схожий", – зазначив він.

Також президент Фінляндії вважає, що це дуже хороша новина для НАТО і погана для Росії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у Фінляндії базуватиметься штаб сухопутних військ НАТО. Крім того, Фінляндія почала зберігати частину своїх військових запасів на території Норвегії та планує таку ж співпрацю зі Швецією.

21 серпня стало відомо, що Фінляндія веде переговори з кількома країнами-членами Північноатлантичного альянсу про розгортання їхніх військ на фінській території.

Також нещодавно очільник канцелярії Міністерства оборони Фінляндії Еса Пулккінен заявив, що країні в майбутньому можуть знадобитися сотні нових професійних військових.