Трамп на дебатах ухилився від відповіді, чи хоче перемоги України у війні

Новини — Середа, 11 вересня 2024, 08:24 —

Експрезидент і кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп на дебатах зі своєю опоненткою Камалою Гарріс ухилився від відповіді на питання, чи хоче він перемоги України у війні.

Як повідомляє "Європейська правда", цитати Трампа наводить The Guardian.

Після короткої перерви і поновлення дебатів модератор запитав Трампа, як саме він хоче реалізувати свою обіцянку "завершити війну за 24 години", про що він заявляв раніше і безпосередньо під час дебатів. Він також запитав його, чи хоче Трамп перемоги України у війні. 

"Я хочу, щоб війна припинилася. Я хочу врятувати життя, які беззмістовно втрачаються. Люди гинуть мільйонами. Йдеться про мільйони. Все набагато гірше, ніж цифри, які вам дають, це неправдиві цифри", – заявив Трамп, не уточнюючи, на чому ґрунтуються його уявлення про "реальні втрати". 

Реклама:

Модератор повторив запитання, чи вважає Трамп, що у кращих інтересах США, щоб Україна здобула перемогу у війні. 

"На мою думку, у кращих інтересах США – щоб ця війна закінчилася і це питання просто вирішилося, щоб пройшли перемовини про угоду, тому що ми маємо припинити це нищення людських життів", – сказав Трамп. 

Президентські дебати між Камалою Гарріс та Дональдом Трампом проходили на телеканалі ABC News у вівторок, 10 вересня. Правила дебатів  були схожі на ті, що застосовувались під час червневих дебатів між Байденом і Трампом, організованих CNN. На підготовчому етапі Трамп погрожував взагалі відмовитися від дебатів з аргументом, що ABC "упереджені".

Детально про те, як проходили дебати, сприйняті як успішні для Гарріс – невдовзі у статті "Європейської правди".

Нагадаємо, опитування NYT наприкінці минулого тижня показало, що Трамп і Гарріс мають приблизно однаковий загальнонаціональний рейтинг за трохи більш як вісім тижнів до дня президентських виборів.

Читайте також: Трамп знімає санкції? Чи дійсно кандидат у президенти США планує послаблення обмежень проти РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: