Байден натякнув на зняття обмежень на використання Україною далекобійної зброї

Новини — Середа, 11 вересня 2024, 08:40 —

Президент США Джо Байден натякнув у вівторок, що Сполучені Штати можуть зняти обмеження на використання Україною далекобійної зброї на території Росії.

Про це повідомляє "Голос Америки", пише "Європейська правда".

Союзники України надали Києву далекобійну зброю, але країни-постачальники наклали обмеження на те, як і коли ця зброя може бути використана.

Відповідаючи у вівторок на запитання про те, чи знімуть США обмеження на використання Україною далекобійної зброї проти Росії, Байден сказав, що його адміністрація "зараз працює над цим питанням".

Реклама:

Раніше у вівторок Державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю Sky News також зазначив, що США можуть змінити свою позицію щодо дозволу Україні використовувати ракети великої дальності в Росії.

"Ми ніколи не виключаємо. Але коли ми дозволяємо, ми хочемо переконатися, що це робиться таким чином, щоб це сприяло тому, чого намагаються досягти українці", – сказав Блінкен.

Агентство Reuters повідомляє, що неназвані джерела заявили минулого тижня, що США працюють над угодою, яка надасть Україні те, що їй потрібно для боротьби з Росією, але досягнення згоди з усіх питань щодо постачання зброї займе кілька місяців.

Президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному зверненні у вівторок заявив, що "абсолютним пріоритетом України є справедливий мир, і кожна ракета, кожен безпілотник і всі ворожі кроки, кожна спроба зробити цю війну довшою і жорстокішою неминуче отримають відповідь від світу".

Він сказав, що Україна "забезпечить необхідну єдність світу – як би важко це не було".

10 вересня Блінкен повідомив, що Байден 13 вересня зустрінеться з прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером: посадовці обговорять дозвіл українським Силам оборони завдавати ударів вглиб Росії.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі та державний секретар США Ентоні Блінкен спільно відвідають Київ 11 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: