У Міноборони Британії окреслили дії військової розвідки РФ у кіберпросторі

Новини — Середа, 11 вересня 2024, 11:36 —

У Міноборони Британії у новому розвідувальному огляді щодо російсько-української війни розповіли про кібердіяльність підрозділу 29155 російської військової розвідки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У відомстві нагадали, що 5 вересня Національний центр кібербезпеки Великої Британії публічно заявив, що підрозділ 29155 російської військової розвідки несе відповідальність за низку кібероперацій у всьому світі з 2020 року.

Принаймні деякі з кібероперацій цієї групи майже напевно були спрямовані на підтримку російського вторгнення в Україну.

Реклама:

Операції включали руйнівне шкідливе програмне забезпечення WhisperGate, яке було використано проти українських цілей у 2022 році. Інша діяльність включала пошкодження вебсайтів і сканування мережі з метою шпигунства. 

Раніше WhisperGate приписували російській державі – у цій новій доповіді атака конкретно пов'язується з підрозділом 29155.

Підрозділ 29155 вважається відповідальним за спроби державних переворотів, саботаж і операції впливу, а також замахи на вбивства по всій Європі. Таким чином, наступальні кібероперації знаменують собою розвиток можливостей підрозділу 29155. 

Це ще раз підкреслює значення, яке російська держава надає кіберпростору в контексті свого вторгнення в Україну.

Розвідувальна служба Німеччини BfV оприлюднила в понеділок попередження про те, що за низкою онлайн-атак на країни НАТО і ЄС стоїть група кіберзлочинців, що належить до підрозділу 29155 російської військової розвідки.

Раніше зі схожим застереженням щодо діяльності підрозділу 29155 виступили в Поліції безпеки Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: