Польща затримала українця, який міг перевозити нелегальних мігрантів

Новини — Середа, 11 вересня 2024, 15:26 —

10 вересня прикордонна служба Польщі затримала українця, який, за словами служби, перевозив нелегальних мігрантів, а також зафіксувала майже 60 спроб нелегального проникнення до Польщі з боку Білорусі.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби Польщі, передає "Європейська правда".

Як розповіли прикордонники, 10 вересня вдалося затримати одного "помічника у нелегальному перетині кордону" – українця. За їхніми словами, він перевозив шістьох іноземців, які раніше потрапили до Польщі всупереч чинним правилам.

Також за останню добу на кордоні із Білоруссю зафіксовані майже 60 спроб нелегального проникнення до Польщі.

Реклама:

Від початку 2024 року прикордонниками Підляського відділу зафіксовано понад 24 500 спроб незаконного перетину кордону з боку Білорусі.

Зауважимо, що 11 вересня глава Міністерства внутрішніх справ Польщі підписав указ, який продовжує дію буферної зони на кордоні з Білоруссю ще на 90 днів. 

Заборона на перебування на певній території в буферній зоні діє з 13 червня 2024 року. Вона набула чинності після сплеску спроб мігрантів перетнути кордон і низки насильницьких інцидентів, один з яких призвів до загибелі військовослужбовця.

А самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко нещодавно заявив, що Мінськ не буде перешкоджати потрапити до ЄС зацікавленим у цьому мігрантам, та дав зрозуміти, що це його відповідь на європейські санкції.

Зокрема, 5 вересня повідомлялося, що польські прикордонники затримали підозрюваних у причетності до організованого злочинного угруповання, яке займалося організацією нелегальної міграції з Білорусі до Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: