Білорусь провела навчання, як не допустити "курського сценарію"

Новини — Четвер, 12 вересня 2024, 10:55 —

В Білорусі провели навчання з "припинення діяльності незаконних збройних формувань", які організували через операцію українських військ в Курській області. 

Про це повідомило видання Telegraf.news, пише "Європейська правда".

Навчання "Столін-2024" відбулися у Брестській області, що на кордоні з Україною та Польщею, під керівництвом міністра внутрішніх справ Івана Кубракова. Метою навчань було "припинення діяльності незаконних збройних формувань". 

За словами глави МВС Білорусі, план заходу складали "з урахуванням ситуації в Курській області", а головним було "забезпечити безпеку населення", щоб "не допустити прориву бойовиків у населені пункти".

Реклама:

Кубраков сказав, що під час навчань не тільки підготували особовий склад і спецтехніку, а й "провели роботу з населенням". Бійці відпрацювали дії з боротьби з диверсійними групами як на підступах до міста, так і в його межах. Останній сценарій, за словами міністра, розглядається "як крайній випадок".

"Головне для нас – забезпечити безпеку населення, не допустивши прориву бойовиків у населені пункти. Вони мають бути знищені ще на підходах!", – заявив міністр внутрішніх справ Білорусі. 

"Важливо підготувати населення до можливого вторгнення озброєних груп із території суміжних держав, відпрацювавши механізми координації всіх служб. Наші люди повинні побачити: Білорусь не збирається ні на кого нападати, але завжди готова дати відсіч агресорам", – додав голова Брестського облвиконкому Петр Пархомчик.

Нагадаємо, в середині серпня самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що йому "довелося" перекинути майже третину всієї армії до кордону з Україною, але потім після з’ясування намірів і Київ, і Мінськ нібито знову зменшили розмір угруповань зі свого боку кордону. 

У Державній прикордонній службі України тоді повідомили, що не фіксують збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: