Хорватська компанія з виробництва машин для розмінування відкрила офіс в Україні

Новини — Четвер, 12 вересня 2024, 14:16 —

Хорватська компанія DOK-ING, яка спеціалізується у сфері роботизованих систем для гуманітарного розмінування, відкрила свій офіс у Києві, який допоможе в координації зусиль у протимінній діяльності між Україною та Хорватією.

Про це повідомила перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко під час церемонії відкриття офісу, передає "Європейська правда".

За її словами, наразі в Україні працює 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING.  Найбільше техніки DOK-ING використовує Державна служба з надзвичайних ситуацій. Свириденко проінформувала, що у їхньому автопарку 10 легких машин для розмінування MV-4 та 14 важких машин для розмінування MV-10.

Хорватські машини для розмінування використовує також Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ), оператори гуманітарного розмінування та підрозділи Збройних Сил України, розповіла вона.

Реклама:

Із 45 машин DOK-ING, які працюють в Україні, – вісім виготовлені саме на українському заводі, який є партнером хорватської компанії. 

"Для нас дуже важливо, що частина техніки DOK-ING виробляється саме в Україні, адже це водночас нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету і підтримка економіки", – розповіла посадовиця.

Українська компанія A3TECH здійснює великовузлове складання машин для розмінування DOK-ING з частковою локалізацією: частину робочого органа вже виготовляють в Україні, й до кінця року на підприємстві готові довести рівень його локалізації до 100%. 

Підприємство 2024 року випустило вісім локалізованих важких машин для розмінування MV-10, шість із яких уже передали ДСНС.

DOK-ING виробляє легкі й важкі роботизовані машини розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Завдяки низькому профілю й міцній конструкції така техніка стійка до детонацій протипіхотних мін і нерозірваних боєприпасів і витримує вибух протитанкової міни. Машинами DOK-ING керують за допомогою пульта дистанційного керування, радіус дії якого – до 1500 м.

У січні 2024 року в литовському Міністерстві оборони відбулася перша зустріч партнерів коаліції з розмінування, де представники готових долучитись до коаліції країн обговорили плани й подальшу роботу.

У коаліції наразі беруть участь близько 20 країн, однією з останніх долучилась Греція.

11 вересня Україна закликала Болгарію долучитись до коаліції з розмінування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: