Мер Вроцлава запевняє, що місто краще готове до високої води, ніж перед повінню 1997 року

Четвер, 12 вересня 2024, 14:58 - Марія Ємець

Мер польського Вроцлава, де вже почалися обіцяні сильні дощі, запевняє, що місто краще готове до стихії, аніж під час останньої масштабної повені 1997 року. 

[SOURCE]Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю RMF24.

Мер Яцек Сутрик запевнив, що місто готувалося до очікуваної негоди, зокрема, провели очищення водостоків і колекторів, створено спеціальну команду кризового реагування і всі міські служби готові діяти.  

За його словами, Вроцлав краще готовий до можливого підвищення рівня води, аніж це було під час великої повені у Центральній Європі в 1997 році. Служби мають напоготові близько 1 млн мішків для піску, а за попередньої каденції місцевої влади зробили значні інвестиції у конструкції для боротьби з повенями. 

"Я пам’ятаю повінь 1997 року і можу сказати, що ми у набагато кращій ситуації… Але вона змінюється дуже динамічно, подивимося, що буде за кілька годин. Найбільші зливи очікуються з п’ятниці на суботу", – зазначив мер. 

Він повідомив, що найбільший ризик підтоплення – для місць у низині та проїздів під шляхопроводами. 

Наближення сильних злив стало топновиною у Чехії та Польщі: прогнозована кількість опадів загрожує масштабною повінню. У Чехії уряд проводив спеціальний брифінг, щоб попередити громадян. 

Перед цим останніми днями рівень у річці Вісла в районі Варшави побив історичні мінімуми через тривалу посуху.