У Фінляндії школярі відбились від екскурсії та перетнули кордон із Росією

Новини — Четвер, 12 вересня 2024, 18:32 —

Група фінських школярів під час екскурсії без дозволу перетнула російський кордон, після чого Прикордонна служба Фінляндії почала розслідування.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Yle.

Учні, як вважається, були на екскурсії в районі Кангаскоскі біля річки Хіітоланйокі, розташованому поблизу східного кордону Фінляндії.

Під час екскурсії десять школярів зайшли в прикордонну зону, з них п’ятеро, як вважається, перетнули кордон Фінляндії з Росією.

Реклама:

Офіцери фінської прикордонної служби помітили несанкціонованих мандрівників у прикордонній зоні Сімпеле і затримали їх.

Прикордонна служба Південно-Східної Фінляндії розпочала попереднє розслідування подій і контактує з опікунами дітей. Іншої інформації про випадок вона не надала.

Як зазначає Yle, незаконний перетин державного кордону є кримінальним правопорушенням, але у Фінляндії вік кримінальної відповідальності настає з 15 років.

Фінляндія з кінця минулого року закрила пункти пропуску на кордоні з Росією через штучний міграційний тиск, а також дозволила прикордонникам блокувати шукачів притулку з цієї країни.

Тим часом у Норвегії готують зміни до законодавства для покарання батьків, котрі відправляють своїх неповнолітніх дітей в ультраконсервативні релігійні школи за кордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: