У Фінляндії спростували закиди Росії, що її атакували дронами з фінської території

Четвер, 12 вересня 2024, 20:49 - Олег Павлюк

Фінляндія офіційно спростувала поширювану російськими ЗМІ інформацію про те, що з фінської території запускали безпілотники, які атакували Мурманську область Росії.

[SOURCE]Такий коментар Генеральний штаб Сил оборони Фінляндії надав мовнику Yle, передає "Європейська правда".

У вівторок губернатор Мурманської області Андрій Чібіс повідомив про спробу завдати удару по регіону за допомогою трьох безпілотників.

Згодом у різних російських Telegram-каналах почали поширювати необґрунтовані твердження про те, що українські безпілотники були запущені з території Фінляндії. Їх підхопили російська урядова "Российская газета" та підконтрольний Кремлю телеканал НТВ.

Фінляндія вважає, що наразі Росія не загрожує країні

Генеральний штаб Сил оборони Фінляндії повідомив Yle, що звинувачення не відповідають дійсності.

"Територія Фінляндії не використовувалася і не буде використовуватися для імовірних дій проти Росії", – йдеться в його коментарі.

Там додали, що Фінляндія та її союзники стежать за ситуацією і не будуть коментувати ситуацію додатково.

"Слід зазначити, що це випадок можливого російського інформаційного втручання, і зроблені звинувачення слід розглядати критично", – зауважив фінський Генштаб.

У липні після удару по російському аеродрому "Оленья" в Мурманській області, що менш як за 200 кілометрів від кордону з Фінляндією, фінський президент Александр Стубб закликав звикати, що війна може наблизитись до його країни.