Глава МЗС Польщі біля зруйнованого будинку у Львові закликав прискорити допомогу для України

фото, відео
Новини — П'ятниця, 13 вересня 2024, 08:32 —

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у четвер відвідав Львів та під час цього візиту знову закликав західних партнерів України прискорити надходження військової допомоги.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда". 

Сікорський вирушив в Україну одразу після зустрічі у Варшаві з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який заїхав туди дорогою з Києва. 

В МЗС Польщі розповіли, що Сікорський зустрівся з міським головою Львова Андрієм Садовим та поклав квіти до меморіальної дошки сімом львів’янам, загиблим внаслідок масованої атаки РФ 4 вересня.  

Реклама:

"Це ще один воєнний злочин. І це не єдиний будинок з такою долею у Львові. Таких цілей було набагато більше, ніж світова громадська думка собі уявляє", – прокоментував Сікорський.  

Він закликав лідерів західних країн прискорити надходження військової допомоги для України, а також нагадав про обіцянку прем’єра Дональда Туска профінансувати відбудову пошкоджених будинків у Львові. 

В інтерв'ю французькому Le Monde Сікорський закликав зняти "далекобійні" обмеження для України та наголосив, що її стійкість не є нескінченною. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: