У Дрездені "добили" вибухівкою секцію мосту, що обвалилася у середу

фото
Новини — П'ятниця, 13 вересня 2024, 12:50 —

У німецькому Дрездені, столиці землі Саксонія, провели демонтаж 100-метрової секції мосту Карола через Ельбу, яка обвалилася у середу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє T-Online.

Роботи з демонтажу обваленої секції вирішили провести негайно, оскільки з приходом високої води загроза неконтрольованого обвалу мосту стала би ще вищою.  

Демонтаж провели ввечері-вночі 13 вересня з використанням вибухівки та спецтехніки, встановивши 100-метровий периметр безпеки. 

Реклама:
 
Robert Michael/dpa

Першими вибухами від основних конструкцій відокремили труби теплопостачання та трамвайні колії, що проходили по мосту. Основну частину мосту підірвали ближче до 3:00. Подивитися на видовище з набережної зійшлися десятки містян. 

Після того конструкцію розібрали на менші фрагменти, які можна буде вивозити окремо.

 
Robert Michael/dpa

Значне підвищення рівня води на Ельбі очікується у неділю. На північному сході Чехії та південному заході Польщі велику воду очікують вже найближчої доби.

Нагадаємо, секція мосту Карола довжиною близько 100 метрів обвалилася в ніч на середу. По ній проходили пішохідна та велодоріжка, а також трамвайні колії. Через нічний час на мосту нікого не було. 

Перший міст Карола через Ельбу спорудили у 1892-95 роках, а 7 травня 1945 року його підірвали під час відступу війська нацистської Німеччини. 

Заміну мосту почали будувати у 60-х роках і завершили у 1971 році. Останні відновлювальні роботи проводили у 2019 році. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: