В Естонії домовились про закупівлю боєприпасів на 1,1 млрд євро до 2028 року

Новини — П'ятниця, 13 вересня 2024, 14:30 —

В Естонії домовились у наступні чотири роки закупити боєприпаси на суму 1,1 млрд євро.

Про це ЕRR розповіла лідерка коаліційної партії Eesti 200 Крістіна Каллас, пише "Європейська правда".

За словами Каллас, у коаліційному договорі погодили суму в 1,1 млрд євро на закупівлю боєприпасів на ті роки, на які в уряду є мандат – тобто до 2028 року.

"Оскільки ця закупівля боєприпасів запланована на довший термін, то після цього наступні уряди вирішуватимуть, як далі рухатися з цією закупівлею", – додала вона.

Реклама:

"Зрозуміло, загальна політична угода – це все ж таки 1,6 млрд, просто компетенція нинішнього уряду не простягається на період після 2028 року", – пояснила голова Eesti 200.

Минулого тижня командувач Силами оборони Андрус Мерило представив уряду військові рекомендації, згідно з якими отримання Силами оборони лише половини із запитаних боєприпасів на 1,6 млрд євро означатиме, що в разі війни бойові дії триватимуть на всій території Естонії і призведуть до катастрофічних втрат.

Нещодавно міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що для повного виконання оборонних планів НАТО і планів щодо спроможностей країні доведеться збільшити видатки на оборону до 5% ВВП. 

Читайте також інтерв’ю "ЄвроПравди" з Ханно Певкуром: "Треба бути готовими до нападу Росії на НАТО. Ми серед країн, де ризик є найбільшим"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: