В Австрії відхилили позов партії влади проти міністерки через підтримку еконорми ЄС

П'ятниця, 13 вересня 2024, 16:25 - Олег Павлюк

Прокуратура Австрії відхилила позов Австрійської народної партії канцлера Карла Негаммера проти міністерки клімату Леонори Гевесслер (партія "Зелені") через підтримку нею суперечливої екологічної норми ЄС.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Der Standard.

Державна прокуратура з економічних питань і корупції Австрії вирішила припинити розслідування проти Гевесслер і не планує додаткових кроків у цьому напрямку. Про це повідомили й Австрійську народну партію.

Причини закриття справи публічно не повідомлялись.

Нагадаємо, йдеться про рішення міністерки клімату проголосувати на засіданні Ради ЄС у червні за суперечливий закон про відновлення природи. Стверджувалось, що голос представниці Австрії був вирішальним у схваленні цього законодавства.

Австрійська народна партія стверджувала, що Гевесслер порушила коаліційну домовленість і ухвалила рішення всупереч позиції уряду, тому вирішила подати проти неї позов через зловживання службовим становищем.

Генеральна секретарка австрійських "Зелених" Ольга Фоглауер уже заявила, що Австрійська народна партія має перепросити в Гевесслер за "безпідставні звинувачення".

Вона також закликала уряд відкликати позов до Суду ЄС про скасування ухваленої еконорми, аби не "опинитися в незручному становищі на європейській арені".

Суперечка в австрійському уряді виникла незадовго до парламентських виборів, де шанси на успіх має ультраправа, євроскептична та антиукраїнська Австрійська партія свободи.