Гаага повністю заборонила рекламу викопного палива

Новини — П'ятниця, 13 вересня 2024, 17:36 —

Влада Гааги схвалила постанову про заборону реклами товарів із викопного палива та послуг, що сприяють глобальному потеплінню.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Рішення, яке набуває чинності з початку 2025 року, заборонить рекламувати в Гаазі бензин та дизельне паливо, авіаперельоти та круїзні лайнери. Таку рекламу заборонять на білбордах та автобусних зупинках.

Заборона, яка є юридично обов'язковою, не поширюватиметься на "політичну рекламу" викопного палива або рекламу бренду компанії, що займається виробництвом продуктів із викопних палив.

Реклама:

Як наголошує The Guardian, це перший у світі випадок, коли місто заборонило рекламу продуктів із високим вмістом вуглецю.

Минулого року повідомлялось, що нідерландська провінція Північна Голландія, до якої належить Амстердам, вирішила заборонити рекламу риби, м’яса і викопного палива на своїх понад 500 автобусних зупинках.

А Франція стала першою країною в Європі, яка у 2023 році заборонила певну рекламу викопного палива відповідно до передвиборчої обіцянки президента Емманюеля Макрона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: