У Німеччині поновили заклики передати Україні Taurus для ударів по Росії

П'ятниця, 13 вересня 2024, 21:19 - Олег Павлюк

Політики із Вільної демократичної партії Німеччини та "Зелених", які входять до федеральної коаліції, вкотре закликали розблокувати постачання Україні крилатих ракет Taurus для далекобійних ударів по Росії.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації Spiegel.

Дискусії стосовно постачання Taurus поновились у німецькому політикумі на тлі зустрічі президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера у Вашингтоні.

Вона, як очікується, буде присвячена питанню, чи слід дозволити Україні атакувати цілі в глибині Росії за допомогою далекобійної зброї.

Голова комітету з питань оборони в Європейському парламенті Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн від Вільної демократичної партії наполягає, що Україна "повинна мати можливість знищувати військові об'єкти на території Росії, з яких по Україні щодня стріляють ракети, безпілотники і крилаті ракети".

Білий дім: США не змінюють політику щодо ударів по території Росії

"Лише за допомогою військової сили можна повернути Путіна на дипломатичний шлях. Це також означає, що Німеччина повинна нарешті поставити Taurus", – підкреслила політикиня.

Схожу думку висловив і політик від "Зелених", голова комітету Бундестагу з питань Європи Тоні Хофрайтер, який і раніше закликав до постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

"Для того, щоб ефективно відбивати російські ракетні атаки, Україна повинна мати можливість боротися з російськими пусковими базами на російській території за допомогою далекобійної зброї", – підкреслив він.

Хофрайтер додав, що не остерігається можливої відповіді Росії: "У своїх погрозах Росія завжди посилається саме на ті червоні лінії, які ми самі накреслили".

Хоча США, Британія і Франція передали Києву власні далекобійні ракети, Німеччина досі виступає проти надання Україні Taurus, побоюючись ескалації з боку Москви.