Байден говорив з прем’єром Британії про Україну і поставки РФ зброї з КНДР та Ірану

Новини — Субота, 14 вересня 2024, 08:31 —

Президент США Джо Байден провів зустріч з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером, під час якої, зокрема, йшлося про розв’язану РФ війну проти України.

Про це йдеться у заяві Білого дому за підсумками зустрічі, повідомляє "Європейська правда".

Як зазначили у Білому домі, на зустрічі лідери обговорили низку питань зовнішньої політики, що становлять взаємний інтерес.

"Вони підтвердили свою незмінну підтримку України, яка продовжує захищатися від російської агресії", – йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також Байден і Стармер висловили занепокоєння з приводу поставок Іраном і Північною Кореєю зброї в Росію і підтримки Китаєм російської оборонно-промислової бази.

Під час зустрічі також йшлося про війну Ізраїлю проти угруповання ХАМАС, напади хуситів на судна у Червоному морі та співпрацю США і Великої Британії в галузі чистої енергії та передових технологій, за програмою AUKUS, а також можливості поглиблення наших міцних американо-британських економічних зв'язків.

ЗМІ раніше повідомили, що США і Британія домовилися разом з іншими союзниками дозволити Україні вражати військові цілі на території Росії ракетами Storm Shadow, що є давньою вимогою Києва.

Однак згодом у Білому домі заявили, що США не робитимуть оголошень про зміну політики щодо надання Україні дозволу на використання ракет дальнього радіуса дії після зустрічі Байдена зі Стармером.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: