У Молдові викрили угруповання, яке допомагало незаконно отримати громадянство росіянам

Новини — Субота, 14 вересня 2024, 08:42 —

Молдовські правоохоронці розкрили злочинне угруповання, яке допомагало громадянам Росії незаконно отримати посвідку на проживання або громадянство Молдови.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Як зазначили у Службі внутрішньої безпеки і боротьби з корупцією міністерства внутрішніх справ (SPIA), до складу злочинного угруповання входили фізичні та юридичні особи, кожна з яких виконувала своє завдання.

Для незаконної діяльності вони створили компанії, які пропонували консультації з питань міграції.

Реклама:

Слідчі встановили, що діяльність угруповання підтримували деякі співробітники Головного інспекторату міграції, в обов'язки яких входило схвалювати заяви іноземців на набуття або відновлення громадянства, а також на продовження права на перебування в Молдові.

 Як уточнили в SPIA, члени злочинного угруповання знаходили громадян Росії, які бажали уникнути служби в армії або санкцій.

Росіяни безпосередньо або через посередників зверталися до учасників угруповання, які за суми від $3000 до $10 000 пропонували їм допомогу в отриманні посвідки на проживання за фіктивними трудовими договорами або навіть у відновленні громадянства Молдови.

Нагадаємо, у січні влада Молдови заявляла, що їй важко впоратися з різким збільшенням кількості заяв про надання громадянства від росіян.

Згодом повідомили, що Агентство державних послуг Молдови протягом 2022-2023 років зафіксувало приблизно 30 спроб отримати громадянство країни обманним шляхом, зокрема з боку двох російських мільйонерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: