Прем’єру Британії загрожує розслідування за незадекларовану оплату мільйонером одягу дружини

Неділя, 15 вересня 2024, 09:19 - Христина Бондарєва

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер порушив парламентські правила, не задекларувавши, що заможний бізнесмен і донор Лейбористської партії купив дорогий одяг для його дружини Вікторії.

[SOURCE]Про це повідомило видання Sunday Times, пише "Європейська правда".

Британський мільйонер, донор лейбористів Вахід Аллі оплатив особистого шоппера та одяг для дружини британського прем’єр-міністра. Це відбувалося як до, так і після парламентських виборів, на яких тріумфально перемогла партія Стармера. 

Зареєстровані фінансові інтереси прем'єр-міністра на сайті парламенту свідчать про те, що він отримав кілька пожертвувань від Аллі, включаючи кілька пар окулярів, одяг і житло. Хоча ці пожертви з боку Аллі були задекларовані, одяг, подарований дружині Стармера – ні.

Депутати у Британії зобов’язані реєструвати подарунки та пожертви протягом 28 днів з моменту їх отримання. Зовсім нещодавно прем’єр-міністр оголосив про те, що Аллі надав йому житло на кілька тижнів, вартість якого перевищує 20 тисяч фунтів стерлінгів.

Речник Даунінг-стріт у заяві агентству Reuters зазначив, що Стармер і його команда звернулися за порадою до відповідних інституцій перед вступом на посаду, і вважають, що їхні вимоги були виконані.

"Однак, після подальших роздумів цього місяця, ми задекларували додаткові пункти", – сказав речник.

Аллі – британський медіа-підприємець і колишній голова онлайн-ритейлера модного одягу ASOS.

У Консервативній партії закликали провести повне розслідування "очевидних серйозних порушень парламентських правил" прем’єр-міністром.

Нагадаємо, нещодавно віцепрем'єрку Британії помітили на тусівці в Ібіці після заяв прем’єра про "важкі часи".

Раніше Стармер заявляв, що для "відновлення" Британії після попереднього уряду знадобиться багато часу, та попередив, що "справи погіршаться, перш ніж покращитися".