Мер Будапешта попередив про наближення "повені десятиліття"

Новини — Неділя, 15 вересня 2024, 15:49 —

Мер Будапешта Гергей Корачонь попередив у неділю вранці, що на угорську столицю насувається найбільша повінь десятиліття. 

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило угорське видання Telex.

Корачонь опублікував відео на своїй Facebook-сторінці, у якому зазначив, що готовність до захисту від повеней у столиці буде підвищено з понеділка.

Очікують, що рівень води буде найвищим у другій половині тижня, і через сильний дощ він спадатиме повільно. Очікують, що пік Дунаю сягне 8 метрів. 

Реклама:

Кілька ділянок нижньої набережної Буди і Пешта будуть закриті з понеділка з 20:00. У вівторок очікується підтоплення нижньої набережної Дунаю.

На острові Маргіт, особливо в його нижніх районах, захист від повеней буде посилено мішками з піском. Якщо ситуація погіршиться, до середини наступного тижня острів може бути закритий для руху транспортних засобів і пішоходів.

Будапештська водопровідна станція вживає необхідних запобіжних заходів, щоб переконатися, що підвищення рівня Дунаю не порушує постачання питної води в місті.

Громадський транспорт у районах поблизу річки, ймовірно, зіткнеться з обмеженнями до середини наступного тижня – залежно від розвитку ситуації.

Як повідомляла "ЄП", у кількох країнах Центральної Європи вирують повені. 

Місцевих жителів Нижньої Австрії доводиться евакуювати через повені, висока вода дісталась і до Відня. 

Крім того, чотири людини загинули через повені в Румунії, а в Чехії без світла залишилися сотні тисяч людей та почали руйнуватись будинки.

У Польщі висока вода зруйнувала міст у місті Глухолази на південному заході країни. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: