Україна запропонувала шістьом країнам Європи допомогу у подоланні наслідків повеней

Новини — Неділя, 15 вересня 2024, 19:41 —

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі запропонувати країнам-сусідам допомогу українських рятувальників у ліквідації наслідків повені через екстремальні опади.

Про це у вечірньому зверненні повідомив глава держави, пише "Європейська правда".

Зеленський відзначив, що через екстремальні погодні умови у країнах-сусідах склались критичні ситуації.

"За моїм дорученням міністр закордонних справ України Андрій Сибіга запропонував відповідним країнам нашої частини Європи допомогу рятувальників ДСНС України", – повідомив глава держави. 

Реклама:

Сибіга у соцмережі Х (Twitter) уточнив, що допомогу запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії.

"Висловлюємо співчуття у звʼязку із загибеллю людей та руйнуваннями від повеней у Центральній Європі. Наші думки з усіма постраждалими громадами. Бажаємо нашим сусідам якомога швидше подолати це стихійне лихо", – написав Андрій Сибіга.

Раніше міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський повідомив, що від України надійшла пропозиція допомогти країні впоратися з наслідками руйнівних повеней. 

Кілька європейських країн цими вихідними страждають від серйозних повеней. У Польщі, зокрема, після прориву дамби у місто фактично пішло під воду.

У Чехії сотні тисяч людей залишились без світла, висока вода почала руйнувати будинки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: