Глава МЗС Польщі вважає, що ядерних погроз Кремля не варто боятись

Новини — Понеділок, 16 вересня 2024, 09:12 —

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Заходу не слід серйозно зважати на російські погрози ядерною зброєю у рішеннях щодо зняття обмежень на застосування Україною західної зброї.

Про це він сказав в інтерв’ю "Європейській правді" у Києві.

Сікорський зазначив, що з точки зору міжнародного права аеродроми дислокації стратегічної авіації РФ, з яких злітають носії ракет, що завдають ударів по Україні, можуть вважатися легітимною ціллю, навіть якщо вони у глибокому тилу. 

Він сказав, що не розуміє зволікань зі зняттям обмежень для України на застосування західної зброї, попри воєнні злочини, які скоює Росія. 

Реклама:

"Я чую від західних журналістів про "червоні лінії" Путіна і про путінські погрози ескалацією. Але ж у нас теж є свої червоні лінії, а про них чомусь ніколи не питають. А по-друге, я не думаю, що є щось таке, чого б Путін ще не робив, але зробить у відповідь на наші дії", – сказав Радослав Сікорський. 

"Я би дуже здивувався, якби він виявився настільки божевільним, щоб почати війну з НАТО. Так само його погрози про ядерну зброю також лишаються порожніми", – додав він. 

Також Сікорський висловив думку, що чоловіки-українці мобілізаційного віку не повинні були б отримувати соціальні виплати у країнах ЄС. 

Читайте також повний текст інтерв’ю: Радек Сікорський: "У Варшаві мене стриже українець. Хіба він не має натомість захищати Україну?"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: