Турецька система ППО "Сталевий купол" успішно пройшла тестування

Відео
Новини — Понеділок, 16 вересня 2024, 11:12 —

Туреччина протестувала власну систему протиповітряної оборони SIPER-2, відому як "Сталевий купол".

Про це повідомили турецьке NTV та голова директорату оборонної промисловості Туреччини Халук Гьоргюн, передає "Європейська правда".

Гьоргюн заявив, що цей проєкт – "одна із найбільших інвестицій у безпеку країни".

"Система SIPER забезпечує ефективний захист на великій відстані та великій висоті, посилює нашу мету щодо повного незалежного захисту кордонів нашої країни як сталевий щит", – сказав він.

Реклама:

Над розробкою SIPER-2 працювали турецькі компанії Aselsan, Roketsan і Tübitak SAGE.

Зазначається, що система ППО складається з кількох компонентів: зенітно-ракетного комплексу Sungur, системи ППО дальнього радіуса дії SIPER і лазерної установки.

Турецький "Сталевий купол" також обладнаний системою ідентифікації цілей "свій-чужий" і має можливість одночасного запуску ракет з восьми пускових установок, кожна з яких вміщує по шість ракет.

Очікується, що SIPER-2 зможе знищувати крилаті ракети, винищувачі, ракети класу "повітря-земля", безпілотники, а в майбутньому також і балістичні цілі. Перша така система має бути введена в експлуатацію в турецькій армії до кінця цього року.

У серпні повідомляли, що Туреччина запропонувала США законсервувати придбані раніше російські системи ППО С-400 та допустити американців до їхньої інспекції.

Туреччина також розробляє власний національний бойовий літак KAAN у співпраці з британською BAE Systems.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: