Через повені в Австрії застрягли українські учні-учасники міжнародних олімпіад

Новини — Понеділок, 16 вересня 2024, 14:27 —

Через масштабні повені у Центральній Європі в Австрії застрягла група з майже 30 українських учнів, які їздили туди для участі у міжнародних олімпіадах, українські дипломати допомагають організувати їм безпечне повернення.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву опублікували від імені віртуальної представниці МЗС із консульських питань.

В МЗС уточнили, що у групі учнів, які не можуть повернутися з Австрії через негоду, – 27 осіб, їх супроводжують двоє керівників.

Консули підтримують контакт із супроводжуючими особами групи та забезпечили харчування для дітей і їхнє розселення в готель.

Реклама:

"Посольства України в Австрії та Угорщині в координації між собою опрацьовують варіанти повернення дітей в Україну. Ми пишаємося нашими переможцями всеукраїнських і міжнародних олімпіад з фізики, астрономії та хімії і докладемо усіх зусиль, щоб попри негоду вони змогли безпечно повернутися з Австрії до України", – зазначили у заяві. 

Як відомо, від масштабних повеней потерпають південний захід Польщі, схід Чехії та Нижня Австрія, відомо про щонайменш трьох загиблих

У столиці Словаччини Братиславі рівень води на Дунаї наближається до 9-метрової позначки, деякі низинні райони вже підтоплені. 

Угорщина також готується до "повені десятиліття", але очікують, що вона не поб’є рекорд 2013 року. 

Негода вплинула на низку "європейських" рейсів "Укрзалізниці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: