У Польщі затопило ще одне місто, місцева влада закликає людей евакуюватися

Вівторок, 17 вересня 2024, 07:30 - Уляна Кричковська

Місцева влада польського міста Левін-Бжеський Опольського воєводства закликала мешканців евакуюватися через затоплення вулиць, а у Вроцлаві у Нижній Сілезії підіймають набережну, аби захистити райони від можливого затоплення.

Про це повідомило RMF24 із посиланням на заяви влади міст, передає "Європейська правда".

Через те, що вода почала перетікати за протипаводкові насипи, мер Левіна-Бжеського Артур Котара звернувся до мешканців міста з проханням про евакуацію та порадив брати з собою спальні мішки або ковдри.

Фото: RMF24

Він повідомив виданню, що кілька вулиць у місті вже затоплені, а вода поширюється далі.

"Через деякий час буде неможливо проводити евакуацію. Кількість води на вулицях зростає. Автомобілі більше не будуть в'їжджати – за винятком військової або пожежної техніки", – визнав він.

Мер міста запевнив, що люди, які потребують допомоги для евакуації, отримають її.

Фото: RMF24

Тим часом у Вроцлаві місцева влада розпорядилася використати 40 тисяч мішків з піском для того, щоб підняти набережну та захистити житлові райони Маршовіце-1 і Маршовіце-2 від можливого затоплення річкою Бистшиця.

"Набережні мають бути підняті на півтора метра. Якщо буде потреба в евакуації, ми надамо автобуси", – написав мер Вроцлава Яцек Сутрик у соцмережі.

Фото: wroclaw.pl

Мешканців житлових масивів, які є під загрозою, просять бути пильними і за можливості переїхати на вищі поверхи будинків. 

"Йдеться не про паніку, а про чесну оцінку ситуації. Ми тримаємо пальці схрещеними, щоб нічого не сталося", – пояснив він.

Фото: wroclaw.pl

Нагадаємо, у чотирьох постраждалих воєводствах Польщі призупинили навчальний процес

Станом на 16 вересня у Польщі було відомо про двох загиблих, у Чехії внаслідок стихії загинули щонайменше троє людей.

У понеділок польський уряд вперше запровадив стан стихійного лиха у районах на південному заході, що постраждали від катастрофічної повені.