У Румунії розповіли деталі підпалу у будівлі парламенту і оприлюднили фото зловмисника

Вівторок, 17 вересня 2024, 16:10 - Іванна Костіна

Румунська поліція розповіла, що чоловік, який розлив запалювальну суміш у вхідній зоні будівлі парламенту та спричинив пожежу, не входив до зони безпеки парламентського палацу.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Digi24.

Поліція також опублікувала кілька фотографій, на яких зображений чоловік, якого вважають підозрюваним у справі про пожежу в будівлі парламенту, і просить громадськість допомогти в його затриманні.

На вигляд чоловікові 60-65 років.

фото МВС Румунії

Влада уточнює, що "якщо хтось його помітить, рекомендується не підходити до нього, а повідомити в поліцію". Діяння, за яке його розшукують, – це "знищення, руйнування або приведення в непридатність майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, якщо воно могло створити небезпеку для інших осіб чи майна, карається позбавленням волі на строк від 2 до 7 років".

"Чоловік не входив до зони безпеки всередині будівлі", – йдеться в заяві румунської жандармерії, присвяченій інциденту. За словами цитованого джерела, "чоловік підпалив деякі предмети, які у нього були, після чого пішов з місця події". У зону, де стався інцидент, доступ вільний, "відповідно до Положення про доступ до Палати депутатів і Сенату, аж до контрольних і захисних фільтрів", заявили в жандармерії.

Нагадаємо, у вівторок невідомий розлив запалювальну суміш у вхідній зоні будівлі парламенту Румунії та спричинив пожежу, з будівлі евакуювали 300 осіб. 

Нагадаємо, восени 2023 року в Албанії опозиційні депутати спричинили пожежу у сесійній залі.

У Франції влітку цього року чоловік прийшов у мерію міста з каністрою бензину, розлив його і спробував підпалити; його зупинили.