Глава МЗС Німеччини: Якщо Україна впаде, наступною ціллю РФ буде Молдова

Новини — Вівторок, 17 вересня 2024, 16:55 —

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок переконана, що підтримка України – це також гарантія виживання сусідньої Республіки Молдова.

Про це вона сказала під час виступу в рамках Платформи партнерства з Молдовою, текст виступу наводить МЗС Німеччини, передає "Європейська правда".

Бербок пообіцяла продовжувати твердо стояти проти російської агресії, підтримуючи Україну – зброєю, гуманітарною допомогою, дипломатичними зусиллями.

"Заради наших українських друзів і їхньої свободи. Заради свободи Молдови і нашої європейської свободи.

Реклама:

Ви чітко дали зрозуміти: найбільша загроза для економіки Молдови – це агресія Росії проти України", – сказала вона.

Міністерка зазначила, що війна зрештою має закінчитися, але шляхом переговорів.

"Все, що ми робимо, спрямоване на створення умов для того, щоб Україна знову жила в мирі. Але поки що на кожну нову пропозицію кроків до миру Росія відповідає ще більшою кількістю бомб і ще більшою агресією", – додала вона.

За словами Бербок, потрібен тривалий і справедливий мир.

"Не мир, продиктований Росією. Бо якби такий мир просто дав Росії перепочинок, Путін використав би цю паузу для підготовки наступної атаки – і наступною мішенню могли б стати ми, могли б стати ви", – сказала вона, звертаючись до молдовської аудиторії.

Бербок раніше заявляла, що Росія веде війну на багатьох різних рівнях, і її зусилля спрямовані також на сусідні з Україною держави, наприклад Молдову.

Як повідомлялося, під час візиту до Молдови Бербок заявила, що Німеччина планує надати додаткові 100 млн євро допомоги Україні цієї зими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: