Естонія змінила план оборони в разі нападу РФ: буде нищити ворога на його території

Новини — Середа, 18 вересня 2024, 13:49 —

Естонська армія може вдарити по території Росії, якщо та вирішить напасти на державу НАТО.

Про це в інтервʼю ERR заявив начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії генерал-майор Вахур Карус, передає "Європейська правда".

Він зазначив, що до повномасштабної війни в Україні Естонія розраховувала протриматись 10 днів у разі нападу Росії, допоки не прибуде допомога з НАТО. 

Однак, за його слова, тепер в країні відбулись "фундаментальні зміни" щодо військової доктрини і діє інший план оборони. Він підтвердив, що план полягає у тому, аби бути в змозі розтрощити росіян, якщо вони атакуватимуть Естонію, на їхній власній території.

Реклама:

"Ми більше не можемо чекати, коли нас вдарять по голові кувалдою, але ми повинні бути тими, хто може зробити певні речі першими", – заявив Карус.

Також генерал-майор додав, що у разі війни з Росією Естонія розраховуватиме на союзників. Підрозділи НАТО враховані у військових планах країни, а естонська армія є частиною військової сили Альянсу.

За словами Каруса, за кожним союзником закріплена зброя, яку він має привезти у разі нападу, а також бойове завдання.

Нещодавно міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що для повного виконання оборонних планів НАТО і планів щодо спроможностей країні доведеться збільшити видатки на оборону до 5% ВВП. 

7 вересня командувач Сил оборони Естонії ознайомив новий уряд з рекомендаціями, у яких серед іншого йдеться про необхідність суттєво збільшити фінансування на придбання боєприпасів.

Читайте також інтерв’ю "ЄвроПравди" з Ханно Певкуром: "Треба бути готовими до нападу Росії на НАТО. Ми серед країн, де ризик є найбільшим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: