Глава МЗС Словаччини: Членство України в НАТО "створить більше конфліктів"

Новини — Середа, 18 вересня 2024, 20:29 —

Очільник Міністерства закордонних справ Словаччини Юрай Бланар після зустрічі з українським візаві Андрієм Сибігою у Братиславі в середу, 18 вересня, заявив про підтримку членства України в ЄС, але розбіжності стосовно її вступу в НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Pravda.sk.

Бланар сказав журналістам, що нинішній конфлікт в Україні не має військового вирішення, і Братислава виступає за якнайшвидший пошук мирного рішення.

Він додав, що Словаччина підтримує амбіції Києва щодо членства в ЄС, але має розбіжності з Україною щодо інтеграції в НАТО.

Реклама:

"Членство в НАТО створить більше конфліктів, але ми поважаємо право України обирати, куди вона хоче йти", – сказав Бланар.

Словаччина закликає до стриманості у переговорах про вступ України в НАТО – президент

Натомість глава української дипломатії на це заявив, що шлях України до НАТО "відповідає інтересам обох наших країн", є гарантією стабільності та "призведе до миру".

Глава МЗС Словаччини також пообіцяв, що Словаччина продовжить підтримувати територіальну цілісність України та надавати гуманітарну допомогу – зокрема продовжувати допомагати у розмінуванні території України та інтенсифікувати постачання електроенергії.

Також Бланар підтвердив майбутню зустріч членів урядів Словаччини та України, яка запланована на 7 жовтня в Ужгороді, Україна.

Нагадаємо, Андрій Сибіга вирушив до Словаччини в межах першого закордонного турне після призначення на посаду міністра закордонних справ.

Попередня міжурядова зустріч України та Словаччини відбулась у квітні 2024 року, її деталі – у статті "ЄвроПравди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: