Іспанія та Марокко направили допомогу охопленій лісовими пожежами Португалії

Фото
Новини — Четвер, 19 вересня 2024, 09:18 —

Хвиля смертоносних лісових пожеж у Португалії змусила надзвичайників працювати на межі можливостей, тому 18 вересня з Іспанії та Марокко прибуло підкріплення.

Про це написало агентство Reuters із посиланням на заяву влади, передає "Європейська правда".

Агентство зазначило, що щонайменше семеро людей загинули внаслідок пожеж у районах Авейру і Візеу, десятки будинків зруйновані, а десятки тисяч гектарів лісу і чагарників вигоріли. Влада залучила до протидії стихійному лиху понад 5 тисяч пожежників.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

У районі Візеу була розгорнута іспанська військова команда з надзвичайних ситуацій з 270 осіб з бульдозерами, а з Марокко прибули два важких водометних літаки, і ще два перебувають у дорозі, повідомили в управлінні цивільного захисту.

Реклама:
Фото: Reuters
Фото: Reuters

Дані Європейської служби інформації про лісові пожежі свідчать, що з суботи масштабні пожежі охопили площу понад 90 тисяч гектарів, що робить цьогорічну загальну площу у щонайменше 124 тисячі гектарів найбільшою з 2017 року, коли Португалія постраждала від двох руйнівних лісових пожеж, які забрали життя понад 100 людей.

Фото: Reuters
Фото: Reuters
ЄС скеровує до Португалії літаки для боротьби з лісовими пожежами

Як відомо, раніше уряд Португалії з огляду на це звернувся до Європейської комісії з проханням надати додаткові літаки в межах Механізму цивільного захисту ЄС.

Поки в Португалії борються з лісовими пожежами, Центральна та Східна Європа потерпає від повеней, жертвами яких стали вже щонайменше 23 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: