Німеччина цьогоріч планує додатково виділити 400 млн євро на військову допомогу Україні

Новини — Четвер, 19 вересня 2024, 15:13 —

Незважаючи на складну бюджетну ситуацію, уряд Німеччини хоче надати додатково 400 мільйонів євро на військову допомогу для України цього року.

Про це йдеться у листі державного секретаря з питань фінансів Флоріана Тонкара до бюджетного комітету Бундестагу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ntv.

Політик Соціал-демократичної партії посилається на додаткову потребу, оголошену Федеральним міністерством оборони, та складну ситуацію, в якій опинилася Україна у війні з Росією.

Кошти мають бути використані, зокрема, на "закупівлю військової техніки у збройової промисловості", пише Тонкар.

Реклама:

За його словами, успіхи російських збройних сил погіршили становище України. Українські війська зазнали "великих матеріальних втрат" через зростаючу перевагу Росії в артилерії та застосуванні керованих авіабомб.

Існує "серйозний ризик (...), що Україна зазнає поразки в своїй оборонній боротьбі без суттєво збільшеної підтримки", пише Тонкар.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив сподівання, що федеральний уряд виділить додаткові гроші на постачання зброї в Україну. Йдеться про кошти на додачу до 7,5 млрд євро, вже закладених в німецькому бюджеті для України на цей рік.

Влітку німецькі ЗМІ повідомили, що поточне бюджетне планування федерального уряду Німеччини не передбачає додаткових коштів на підтримку України і додаткові заявки від Міністерства оборони Німеччини щодо військової допомоги Україні більше не будуть затверджуватися на вимогу канцлера.

Водночас в уряді Німеччини заперечили наміри скоротити військову допомогу Україні.

Детальніше читайте у статті: Шольц рятує бюджет. Як та чому в Німеччині заговорили про перегляд військової допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: