Глава МЗС у Молдові: Росія має вивести війська з Придністров’я

Новини — Четвер, 19 вересня 2024, 18:07 —

У межах свого першого закордонного турне міністр закордонних справ Андрій Сибіга відвідав Молдову, де торкнувся придністровської проблеми та заявив, що Росія має вивести звідти свої війська.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє NewsMaker.

Під час зустрічі з главою МЗС Молдови Міхаєм Попшоєм Сибіга обговорив прогрес і перспективи розвитку двосторонніх відносин, події в царині регіональної безпеки та істотний прогрес, досягнутий обома країнами в євроінтеграції.

Молдовський міністр підтвердив, що Кишинів твердо підтримує суверенітет, територіальну цілісність, єдність і незалежність України, а також продовжить надавати допомогу більш ніж 125 тисячам українських біженців.

Реклама:
Кулеба пояснив, навіщо Україна підтримує контакти з невизнаним Придністров’ям

Глава МЗС Андрій Сибіга відзначив, що Молдова разом із Україною йде шляхом євроінтеграції, та наголосив на важливості скоординованих заходів щодо боротьби з гібридними загрозами.

Глава української дипломатії також торкнувся теми придністровського врегулювання, підтвердивши підтримку України в пошуку рішення.

"Придністровський регіон – це Молдова, і Росія повинна вивести звідти свою армію. Україна і надалі підтримуватиме Молдову в переговорному процесі", – сказав він.

Президентка Молдови Мая Санду раніше не виключила, що в наступні кілька років з'явиться "геополітична можливість", яка дозволить розв'язати конфлікт у Придністровському регіоні.

Серед жителів Молдові розходяться думки, як бути з Придністров'ям, але 75% проти силового рішення.

Читайте також: Настав час ліквідувати Придністров’я. Як для цього має і як не може діяти Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: