ЗМІ дізнались склад майбутнього уряду Франції: буде новий глава МЗС

Новини — Четвер, 19 вересня 2024, 21:08 —

Прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє увечері в четвер, 19 вересня, має представити президенту Емманюелю Макрону свій склад уряду, до якого увійшли переважно представники правих і правоцентристських партій.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", дізнався телеканал BFMTV.

В уряді Барньє з попереднього кабінету міністрів посаду збереже лише глава Міністерства збройних сил Себастьєн Лекорню.

Новим міністром закордонних справ Франції може стати Жан-Ноель Барро, представник ліберального "Демократичного руху", який в останньому уряді був державним секретарем з європейських справ.

Реклама:

Очолити МВС Мішель Барньє пропонує Бруно Ретайо –багаторічному керівнику фракції правої партії "Республіканці" в Сенаті.

Міністерство праці має очолити представниця пропрезидентської партії "Відродження" Астрід Паносян, сільського господарства – Анні Женевар із "Республіканців", охорони здоров’я – Женев'єва Даррьоссек з "Демократичного руху".

Водночас ще невідомо, чи вдасться втілити такий розподіл мандатів у життя. За даними BFMTV, лідер "Республіканців" у Національній асамблеї Лоран Вок’є відмовився входити до уряду Барньє, бо його представнику не дали посаду міністра фінансів (ним може стати Антуан Арман із "Відродження").

Новий французький прем’єр раніше визначився з розподілом квот у своєму уряді, віддавши переважну більшість ключових посад правим і правоцентристським партіям.

Опитування свідчать, що раніше маловідомий широкому загалу Барньє очолив список найпопулярніших політиків країни.

Читайте також, ким є новий прем'єр-міністр Мішель Барньє: Від "діалогу з Путіним" до допомоги Макрону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: