Топкандидат ультраправих в німецькій Тюрингії програв вибори у своєму окрузі

Новини — Понеділок, 2 вересня 2024, 07:35 —

Лідер і топкандидат тюринзької "Альтернативи для Німеччини" Бйорн Гьоке за результатами земельних виборів не отримав прямий мандат, хоча його партія досягла найкращого результату в історії в німецькій землі Тюрингія.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Згідно з попередніми результатами, 52-річний кандидат отримав 38,9% голосів у виборчому окрузі Грайц II.

Найбільше голосів отримав політик від Християнсько-демократичного союзу у сфері освіти Крістіан Тішнер, який набрав 43 відсотки.

Реклама:

Гьоке живе в Айхсфельді, але там, у католицькому регіоні на заході Тюрингії, Гьоке не мав би жодних шансів на прямий мандат і досі завжди зазнавав невдач.

Тому він знайшов новий виборчий округ, хоча він знаходиться майже за три години їзди від Айхсфельда. Попри невдачу в окрузі, він все ще проходить до земельного парламенту за партійним списком як топкандидат "АдН".

Топкандидат від ХДС Тюрингії Маріо Фойгт також не отримав прямий мандат. Згідно з попередніми результатами в неділю, він з невеликим відривом програв Вібке Мусалу в окрузі Заале-Гольцланд-Крайз II, набравши 37,5% перших голосів. Політик "АдН" набрав 38,9%.

Головний кандидат від СДПН, міністр внутрішніх справ Ґеорґ Маєр, посів лише третє місце у своєму виборчому окрузі Гота I. Перемогу в цьому окрузі здобув кандидат від "АдН" Марсель Крамер.

Прем'єр-міністр Бодо Рамелов (Ліва партія), з іншого боку, виграв свій прямий мандат у виборчому окрузі Ерфурт III.

За попередніми даними виборчої комісії, "Альтернатива для Німеччини" здобула 32,8% голосів і вперше в історії перемогла на земельних виборах. Її найближчий суперник – ХДС – набрав лише 23,6%.

У Саксонії незначну перевагу здобув ХДС.

Читайте більше про важливі вибори в східних німецьких землях, які можуть мати наслідки для України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: