Кулеба після атаки РФ закликав Захід зняти обмеження на удари вглиб російської території

Новини — Понеділок, 2 вересня 2024, 12:52 —

Глава МЗС Дмитро Кулеба після ранкової атаки РФ повторно закликав західних партнерів зняти обмеження на удари по військових цілях в глибині російської території.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він написав в X (Twitter).

Він зазначив, що деякі з балістичних ракет, випущених сьогодні вранці по українському цивільному населенню, були з Північної Кореї.

"Режими в Пхеньяні та Москві не мають жодних обмежень на завдання дальніх ударів по будь-якій точці України. Однак, захищаючись від цих двох варварських військових машин, Україна змушена воювати зі зв'язаними за спиною руками. Хіба це не абсурд?" – запитав Кулеба.

Реклама:

"Партнерам України давно пора відмовитися від безпідставних побоювань і зняти обмеження на законне право України на самооборону відповідно до Статуту ООН, яке включає в себе право завдавати ударів по будь-яких законних військових цілях на російській території", – наголосив міністр.

Він також зауважив, що  зростаюча військова співпраця між Путіним і Кім Чен Ином становить серйозну загрозу безпеці як для Європи, так і для Азії. У зв'язку з цим він закликав азійських партнерів розглянути можливість збільшення військової допомоги Україні.

"Чим сильнішою буде Україна і чим менш успішними будуть російський і північнокорейський диктатори, тим стабільнішою і безпечнішою буде Європа і Азія", – заявив міністр.

В ніч на 2 вересня РФ використала для удару по Україні 58 повітряних засобів – 35 ракет різних типів та 23 ударних БпЛА, ППО ліквідувала 22 ракети РФ різного типу і 20 "Шахедів".

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що країни Європейського Союзу повинні зняти обмеження на використання зброї, наданої Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: