Зеленський: Україна передала Нідерландам інформацію про західні деталі у російських ракетах

Новини — Понеділок, 2 вересня 2024, 17:59 —

Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з прем’єром Нідерландів Діком Схоофом заявив, що Нідерландам передали інформацію про західні компоненти, які продовжують виявляти у російських ракетах попри санкції. 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", пише "Європейська правда". 

Зеленський розповів, що під час візиту гостям передали інформацію про вироблені у ЄС та США компоненти, які продовжують виявляти у випущених по Україні російських ракетах, попри західні санкції.

"Сьогодні наша розвідка, наші військові спецслужби дали всю необхідну інформацію прем'єр-міністру і його команді, які ракети застосовує щоденно Росія, скільки там західних компонентів, компонентів різних країн, компаній різних держав світу – і американських, і європейських", – сказав Зеленський на брифінгу в Запоріжжі.

Реклама:

Президент зазначив, що Україна цінує лідерство Нідерландів у роботі над санкційним режимом проти Росії.

Зеленський додав, що попросив, щоб Нідерланди працювали з іншими партнерами для того, щоб санкції проти РФ "були справді ефективними, щоб вони стовідсотково працювали проти цієї війни".

Нагадаємо, 2 вересня новий прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф, уряд якого склав присягу на початку липня, прибув зі своїм першим неоголошеним візитом в Україну та разом із Зеленським вирушив у Запоріжжя. 

Під час візиту він оголосив пакет допомоги на понад 200 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: