Секретна служба США хоче більшого фінансування після двох замахів на Трампа

П'ятниця, 20 вересня 2024, 15:07 - Ірина Кутєлєва

Виконувач обов'язків директора Секретної служби США Рональд Л. Роу-молодший закликає Конгрес виділити більше коштів відомству після двох явних спроб замахів на колишнього президента Дональда Трампа.

[SOURCE]Заяву очільника відомства наводить The Washington Post, повідомляє "Європейська правда".

Роу зазначив, що служба повинна визнати свої недоліки і краще підготуватися, щоб впоратися з небезпечною "новою реальністю".

За його словами, служба охорони президентів США, колишніх президентів та інших високопосадовців відчайдушно потребує більшої кількості контрснайперів і слідчих, модернізованих броньованих лімузинів для кортежів і більшої кількості броньованого скла.

Він також сказав, що в навчальному центрі агентства в Меріленді не вистачає студій для підготовки агентів до реальних нападів, і що агенти працюють більше годин у стані підвищеної пильності, ніж належить.

"Ми використовуємо наших людей на рівні, якого ми не бачили в наших захисних операціях. Ми зараз усе спалюємо", – зазначив Роу.

 Агентство має річний бюджет у 3 мільярди доларів і понад 7000 співробітників, включно з елітними підрозділами охорони.

Міністр національної безпеки Алехандро Майоркас сказав в окремому інтерв'ю, що Секретна служба просить Конгрес про "значне" збільшення бюджету на персонал, транспорт і технології, хоча він і Роу окремо відмовилися назвати конкретні цифри.

Роу каже, що йому необхідно додати до штату ще багато агентів і співробітників правоохоронних органів, щоб забезпечити належну безпеку всіх лідерів, які перебувають під захистом Секретної служби.

"Ви можете мати всі найсучасніші технології. Але врешті-решт все зводиться до того, щоб люди виконували свою роботу", – сказав він.

За його словами, Секретна служба планує найняти 400 агентів до кінця цього року.

Як відомо, у кампанії Дональда Трампа 15 вересня повідомили про стрілянину біля його гольф-клубу у Флориді.

Федеральне бюро розслідувань ідентифікувало підозрюваного у справі про ймовірний замах на життя Трампа: ним виявився 58-річний Раян Раут, який у минулому мав вісім арештів та активно підтримував Україну.

Більше про це – у статті Чи були "українські зв'язки" у затриманого за підготовку нового замаху на Трампа.

Також у липні в кандидата у президенти США від Республіканської партії стріляли на мітингу в Пенсильванії.