ЗМІ: США оголосять про довгоочікуваний план виведення військ з Іраку

Новини — П'ятниця, 20 вересня 2024, 18:28 —

США розраховують оголосити наступного тижня про довгоочікувану угоду з Іраком щодо скорочення присутності американських військ в країні.

Як пише "Європейська правда", про це Politico заявили два посадовці адміністрації США.

Переговори щодо плану, який, за публічними заявами іракських посадовців, призведе до того, що 2500 американських військовослужбовців в Іраку вийдуть з країни до кінця 2026 року, перебувають на завершальній стадії, сказали посадовці. Вони визнали, що боротьба проти залишків ІДІЛ в Іраку і Сирії не завершена.

"ІДІЛ, безумовно, зазнала серйозної поразки, безумовно, територіальної поразки, і ми хочемо забезпечити довготривалу перемогу над ІДІЛ, але загроза залишається", – заявив високопосадовець Міністерства оборони в п'ятницю журналістам.

Реклама:

Ця заява з'явилася на тлі зростаючої напруженості в регіоні, де ізраїльтяни і бойовики "Хезболли" активізували атаки на тлі побоювань ширшої війни. А з початку конфлікту між Ізраїлем і сектором Гази минулого року американські сили в Іраку і Сирії зазнали нападів з боку іранських маріонеток.

На фронті боротьби з ІДІЛ американські та іракські сили спеціальних операцій провели кілька рейдів на керівництво угруповання в останні місяці в результаті збільшення кількості нападів угруповання на американські та іракські війська.

Раніше стало відомо, що США збільшували військову присутність на Близькому Сході протягом більшої частини минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: