В Ісландії вперше з 2016 року помітили білого ведмедя – його довелось застрелити

фото
Новини — П'ятниця, 20 вересня 2024, 19:05 —

Поліція регіону Вестфірдір, що на південному заході Ісландії, застрелила білого ведмедя, який приплив до берега країни, пояснивши це порадою екологів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RÚV.

Вважається, що білий ведмідь прибув до Ісландії на крижині з Гренландії, відстань до якої становить кілька сотень кілометрів: останнім часом біля ісландського узбережжя спостерігається все більше айсбергів.

Ісландське Агентство з охорони навколишнього середовища вирішило, що повернути тварину на Гренландію неможливо, зокрема через побоювання, що вона може передати хвороби з Ісландії.

Реклама:

Поліція Ісландії заявила, що застрелила тварину, бо не мала іншого вибору. Її тушу тепер обстежать у Рейк'явіку.

 

Востаннє білого ведмедя бачили в Ісландії у 2016 році. Після того, як дві тварини потрапили до Ісландії у 2008 році, влада вирішила, що білих ведмедів слід вбивати: тоді вважалося, що ці тварини становлять небезпеку для людей і худоби.

Експерти вважають, що білі ведмеді не зможуть вижити в Ісландії в довгостроковій перспективі. Там немає морського льоду, а запаси їжі обмежені. Самки не змогли б ні народити, ні виростити потомство на вулканічному острові.

У 2022 році повідомлялось, що білий ведмідь напав на кемпінг на віддалених норвезьких арктичних островах Шпіцберген, поранивши французьку туристку. Тварину довелось приспати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: