Глава МЗС Польщі прокоментував публікації ЗМІ про "суперечку" із Зеленським у Києві

Новини — П'ятниця, 20 вересня 2024, 21:25 —

Польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський, коментуючи повідомлення ЗМІ про нібито непросту розмову з президентом України Володимиром Зеленським, сказав, що між сусідами інколи виникають проблемні питання.

Про це він заявив журналістам під час візиту до США у п’ятницю, 20 вересня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на РАР.

Сікорський підкреслив, що Польща підтримує Україну зброєю, фінансами та гуманітарною допомогою, "але, як це буває між сусідами, іноді виникають питання, які потрібно вирішити, і ми про це теж говоримо".

"Ми потребуємо більш жвавих і навіть більш інтенсивних контактів з Україною для її вступу до Європейського Союзу, і ми також розраховуємо на те, що Україна також проявить чутливість до наших вимог", – додав глава польського МЗС.

Реклама:
Ексглава МЗС Польщі розкритикував Варшаву за "політику гієни" щодо України

Кілька днів тому колумніст і журналіст польського видання Onet Вітольд Юраш із посиланням на джерела стверджує, що польська делегація була здивована стилем спілкування президента України Володимира Зеленського на переговорах у Києві.

"За свідченнями учасників розмови, які вдалося отримати Onet, атмосфера в якийсь момент була настільки поганою, що можна було навіть говорити про скандал", – писав Юраш.

Після цього стало відомо, що польське МЗС начебто планує використати євроінтеграційні прагнення України як інструмент тиску на Київ у найближчі місяці – зокрема в питаннях ексгумацій жертв Волинської трагедії.

Читайте також в інтерв'ю "ЄвроПравді" про погляди з України та Польщі на новий виток історичних суперечок між країнами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: