ЗМІ отримали перші дані про результати посиленого контролю на кордонах ФРН

Субота, 21 вересня 2024, 14:28 - Олег Павлюк

Протягом першого тижня після запровадження посиленого контролю на кордонах Німеччини правоохоронці зафіксували 182 спроби несанкціонованого в'їзду.

Про це повідомила газета Welt am Sonntag з посиланням на внутрішню статистику федеральних поліцейських управлінь у її розпорядженні, пише "Європейська правда".

З-поміж 182 спроб несанкціонованого в’їзду, зареєстрованих на кордонах з Нідерландами, Бельгією, Люксембургом і Францією до четверга, "сотні" вдалося запобігти, розвернувши людей.

За цей же період, за даними Федерального відомства з питань міграції та біженців Німеччини, було подано 3626 заяв про надання притулку – трохи більше, ніж у попередній (3581) і за тиждень до того (3063).

За даними федеральної поліції федеральних земель Рейнланд-Пфальц і Саар, перші кілька днів прикордонного контролю на пунктах перетину кордону з Францією, Люксембургом і Бельгією поки що пройшли без серйозних інцидентів.

Нагадаємо, з понеділка, 16 вересня, на всіх сухопутних кордонах Німеччини діє прикордонний контроль, покликаний насамперед скоротити нелегальну міграцію. Посилення контролю торкнулося Франції, Люксембургу, Нідерландів, Бельгії та Данії.

Стаціонарний і мобільний контроль спочатку запланований на шість місяців – до середини березня 2025 року, але може бути продовжений.

Крім того, з жовтня 2023 року в Німеччині вже проводяться стаціонарні перевірки на кордонах з Польщею, Чехією та Швейцарією, які наразі продовжені до 15 грудня. На німецько-австрійському кордоні такі перевірки проводяться з вересня 2015-го.

Як повідомлялось, прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен вважає правильним рішення інших європейських країн запровадити жорсткіший контроль стосовно мігрантів.