У Франції некрополь учасників Руху опору сплюндрували пропалестинським написом

фото
Новини — Понеділок, 23 вересня 2024, 18:26 —

На заході Франції неподалік Орлеану центральний монумент на меморіалі-кладовищі учасників Руху опору нацистській окупації розписали пропалестинськими написами. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє France Bleu.

Інцидент стався на національному некрополі у Ля-Ферте-Сен-Обен, де знаходиться 75 могил учасників Руху опору. На центральному монументі залишили два написи "Je suis Gaza", за аналогією з гаслом "Je suis Charlie", яке масово використовувалося на акціях солідарності після ісламістського теракту проти редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo.

У містечку вважають, що невідомі залишили написи ввечері у неділю. Їх помітив місцевий мешканець вранці 23 вересня. 

Реклама:
 
Radio France – Arnaud Roszak

Це перший випадок будь-якого вандалізму у цьому місці.

 Radio France – Arnaud Roszak

Мер містечка Катя Бейї заявила, що шокована таким вчинком у місці пам’яті жертв нацизму.

"Некрополь Бельфонтен абсолютно ніяк не пов’язаний з ізраїльсько-палестинським конфліктом. Свої погляди можна виражати, але не у такий спосіб, не на пам’ятному монументі", – відреагувала вона. 

Мерія у зв’язку з інцидентом подає заяву до поліції.

Нагадаємо, влітку в Амстердамі невідомі двічі написали пропалестинське гасло на пам’ятнику єврейській дівчинці Анні Франк, яка загинула у нацистському концтаборі, постраждали і деякі інші пам’ятники.

У Берліні жінку засудили жінку до штрафу у розмірі 600 євро за використання суперечливого гасла "Від річки до моря Палестині буде воля" (From the river to the sea Palestine will be free) на пропалестинському мітингу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: