У Німеччині збільшують кількість охоронців для топпосадовців

Вівторок, 24 вересня 2024, 12:18 - Уляна Кричковська

У Німеччині Федеральне управління кримінальних розслідувань продовжує збільшувати кількість своїх охоронців через острах загрози для топполітиків. 

[SOURCE]Про це повідомляє RND, передає "Європейська правда".

Очільник управління, яке відповідає за охорону федерального президента, федерального канцлера, федеральних міністрів і провідних членів Бундестагу, Хольгер Мюнх зазначив, що наразі управління має понад 500 співробітників у сфері особистої охорони.

За його словами, у рік федеральних виборів до них додасться ще 100, і ще 100 після цього.

"Це пов'язано не лише зі зростаючими загрозами всередині країни, але й за кордоном – такими, як війна в Україні або в Газі", – пояснив він.

Як зазначено, федеральний міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах (СДПН), наприклад, перебуває під цілодобовим наглядом. 

Окрім нього, під цілодобовим наглядом перебуває федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр, канцлер Олаф Шольц, міністр оборони Борис Пісторіус, міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер, міністр економіки і віцеканцлер Роберт Габек і міністерка закордонних справ Анналена Бербок.

З іншого боку, інших членів Федерального кабінету супроводжують озброєні охоронці лише в особливих випадках, а також вони виїжджають за кордон без супроводу співробітників служби безпеки. 

Також видання зазначило, що з'їзди партій охороняються суворіше, ніж десять років тому.

Нещодавно у ФБР заявили, що Німеччина була однією з головних цілей російської дезінформації протягом щонайменше двох років.

Також повідомляли, що у Німеччині три нові урядові літаки типу А350 мають якнайшвидше обладнати системою захисту від можливих ракетних атак.