У Чехії визнали проблеми з деякими боєприпасами, які купують для України

Новини — Вівторок, 24 вересня 2024, 17:18 —

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова заявила, що деякі з боєприпасів, які отримує Україна в межах чеської "снарядної ініціативи", можуть бути неякісними, але такі випадки рідкісні.

Про це вона сказала журналістам у вівторок, 24 вересня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ČTK.

Напередодні німецьке видання Handelsblatt опублікувало статтю, в якій з посиланням на українських військових стверджує, що деякі передані Чехією снаряди містили неякісні детонатори.

Стверджувалось, що Україна нібито направила Чехії листа про те, що деякі артилерійські снаряди, які постачаються в межах чеської ініціативи, вибухають передчасно, наражаючи на небезпеку українських солдатів і техніку.

Реклама:

Коментуючи цю публікацію, Чернохова сказала, що ні новий посол України в Чехії Василь Зварич, з яким вона зустрічалася минулого тижня, ні донори, які оплачують закупівлі, не скаржилися на поставлені боєприпаси.

Міноборони Чехії: Снарядна ініціатива для України не є марнотратством

"Ми знаємо, що купуємо не лише нові боєприпаси, але й старі, які можуть мати потенційні проблеми", – сказала глава чеського Міноборони, додавши, що це "поодинокі випадки".

На думку Чернохової, публікація Handelsblatt може бути спрямована на те, аби створити у громадськості враження, що з ініціативою щодо боєприпасів щось не так.

"Ніхто з донорів не має жодних сумнівів", – запевнила міністерка.

Нагадаємо, в межах ініціативи, вперше оголошеної на початку року президентом Петром Павелом, Чехія шукає артилерійські боєприпаси для України в країнах Європейського Союзу та за його межами.

Раніше повідомляли, що чеська ініціатива здатна забезпечити для ЗСУ від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру на місяць. А до кінця року їхня загальна кількість має сягнути пів мільйона.

Більше про ініціативу читайте в статті "Європейської правди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: