Керівництво німецьких "Зелених" йде у відставку на тлі провалів на місцевих виборах

Середа, 25 вересня 2024, 12:09 - Іванна Костіна

Керівництво німецьких "Зелених" ухвалило кадрові рішення після невдач партії на кількох виборах.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Федеральні голови Рікарда Ланг і Омід Нуріпур йдуть з керівництва партії разом з усією федеральною виконавчою радою.

"Ми прийшли до висновку, що потрібен новий старт", – заявив лідер партії Омід Нуріпур у середу в Берліні.

За інформацією Spiegel, на посаду нового лідера партії розглядаються кандидатури Франциски Брантнер, Андреаса Аудреша або Фелікса Банашака.

"Наша партія висловила нам довіру очолити її як головам – це честь, привілей і водночас обов'язок взяти на себе відповідальність. Ми беремо на себе відповідальність діяти в найкращих інтересах партії", – заявила Ланг і додала, що саме тому вона подає у відставку зі своєї посади.

"Результат виборів у неділю в Бранденбурзі є свідченням найглибшої кризи, з якою наша партія зіткнулася за останнє десятиліття", – підкреслив Нуріпур.

Наразі потрібні "нові обличчя, які виведуть партію з цієї кризи", сказала Рікарда Ланг.

За її словами, вибори нової виконавчої ради повинні стати "будівельним блоком для стратегічного перепозиціонування партії".

"Зараз не час чіплятися за своє крісло – зараз час брати на себе відповідальність, і ми беремо на себе цю відповідальність, даючи можливість почати все з чистого аркуша", – додала Ланг.

Крім Ланга і Нуріпур, до нинішнього складу виконавчої ради Партії зелених входять заступники лідера партії Пега Едалатян і Хайко Кнопф, керуючий директор Емілі Бюнінг і федеральний скарбник Фредерік Карпентер.

За словами Ланг, виконавча рада залишатиметься на посаді до проведення нових виборів на партійній конференції в листопаді.

Зелені зазнали важких поразок на земельних виборах у Бранденбурзі, Саксонії та Тюрингії. Вони більше не будуть представлені в парламентах земель Бранденбург і Тюрингія, а в Саксонії отримали лише 5,1 відсотка голосів.

Нагадаємо, глава Вільної демократичної партії, що входить до керівної коаліції на чолі з Олафом Шольцом, натякнув на можливий вихід з коаліції, що призведе до розвалу німецького уряду.

У понеділок віцепрезидент Бундестагу від вільних демократів Вольфганг Кубицький спрогнозував, що урядова коаліція Німеччини розпадеться ще до кінця цього року.