Британська розвідка оцінила останні тенденції наступу РФ на Донеччині

Новини — Середа, 25 вересня 2024, 14:25 —

Російські війська підійшли до Вугледару з трьох боків і продовжать активні наступальні дії довкола міста; також під значним тиском Торецьк і Покровськ. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну від 25 вересня. 

Аналітики констатують, що росіянам вдалося досягти нового просування довкола Вугледару і зараз війська РФ "з високою ймовірністю" підійшли до міста з трьох боків та ведуть бої за передмістя, які вже неодноразово намагалися захопити, починаючи з 2022 року.

"Ймовірно, російські сили продовжать тиск на цю добре захищену ділянку фронту протягом наступного тижня", – зазначають в огляді. 

Реклама:

Іншими осередками наступальних зусиль РФ залишаються східна частина Торецька і напрямок південніше Покровська. Просування довкола Часового Яру оцінюють як повільні. 

"Ймовірно, російські сили атакують одночасно на кількох напрямках, щоб розтягти українські сили. Але це також не дає Росії скупчити сили у якомусь одному місці, щоб досягти більшого ефекту", – підсумовують аналітики. 

У попередніх оглядах британська розвідка повідомляла, що Україні вдалося сповільнити просування російських військ під Покровськом.

Також констатували, що ураження велетенського російського складу боєприпасів у Торопці позначиться на операціях російських сил, зокрема в Курській області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: