Депутатку словацького парламенту вигнали із зали через ЛГБТ-наліпку

Середа, 25 вересня 2024, 17:57 - Христина Бондарєва

Віцепрезидент Національної ради Словаччини від націоналістичної Словацької національної партії Андрей Данко прогнав із зали парламенту депутатку "Прогресивної Словаччини" через наліпки на її ноутбуці.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Aktuality.

Під час засідання в середу Данко був стурбований тим, що депутатка Люція Плавакова використовувала комп'ютер з наліпками в залі засідань. На його думку, наліпки є рекламою, що суперечить регламенту Національних зборів Словацької Республіки. 

фото: tasr

Спочатку він попросив депутатку зняти наліпки з комп'ютера протягом дня. Зрештою, після словесної перепалки, він вирішив вигнати її із зали засідань.

"Є веселка, є ЛГБТІ-тематика, є наклейки, що рекламують компанії", – сказав Данко. 

Виключення із зали вважається відсутністю на засіданні без поважних причин. 

Згідно з регламентом Національних зборів, заборонено проносити до зали матеріали, що пропагують "політичну партію чи політичний рух або поширюють рекламу".

Міхал Шимечка, голова "Прогресивної Словаччини", відреагував на ситуацію у своєму Facebook. 

"Це така неймовірна ганьба… Головуючий на засіданні Андрей Данко перервав засідання парламенту через те, що у нашої депутатки Люції Плавакової на ноутбуці з'явилися наліпки. 

Він свавільно і з порушенням регламенту переслідує нашу колегу і конституційну посадовицю тільки тому, що йому особисто не подобається веселковий прапор і він має проблеми з квір-людьми. Неймовірно, як віцеспікер парламенту може дозволити собі таке",  – написав Шимечка.

Нагадаємо, Данко у минулому відзначався проросійськими заявами. У лютому він заявив, що Росія "не є агресором" у повномасштабній війні проти України, а "захищає свої інтереси".

Він також казав, що "Україні немає чого робити в Європейському Союзі або НАТО, поки вона не вирішить свої проблеми".