Родині президента Румунії доведеться повернути державі 260 тисяч євро через програний позов

Новини — Середа, 25 вересня 2024, 18:27 —

У Румунії суд ухвалив остаточне рішення у справі щодо власності родини президента Клауса Йоганніса у місті Сибіу – нерухомість визнали такою, що належить державі, а Йоганніси повинні будуть повернути 260 тисяч євро, отримані з оренди.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Digi24.

Вищий касаційний суд ухвалив остаточне рішення у справі, що тягнеться з 2016 року, щодо успадкування нерухомості – у двох будівлях в центрі міста Сибіу – частка у яких належала дружині Йоганнеса Кармен спільно з її свекрухою та подругою родини Родікою Баштеа. 

Зазначена нерухомість мала складну історію зміни власників, що й стало причиною судових процесів. На одному з етапів, після смерті бездітної власниці, вона перейшла у власність держави. Потім її знову викупили у приватну власність орендарі, а далі угоду купівлі-продажу скасували у суді – за позовом родича давнішої власниці. Останні покупці також не здалися та почали оскаржувати його право на успадкування. 

Реклама:

Позов подала згадана подруга родини, вимагаючи від суду скасувати рішення про те, що законним спадкоємцем будівлі є держава, та програла у всіх інстанціях.

На одному з етапів судової тяганини суд скасував угоду купівлі-продажу щодо частини будівлі між Баштеа як продавцем і Йоганнісами як покупцями.

Родині Йоганнісів доведеться повернути доходи від оренди, отримані за роки судової тяганини, у розмірі 260 тисяч євро.

Нагадаємо, експрем’єрка Фінляндії Санна Марін після скандалу повернула кошти за сніданки родини у прем’єрській резиденції після скандалу.

А главі МЗС Естонії загрожує штраф за затримку з фінансовим звітом про продаж частки власності у компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: