Блінкен прокоментував останні ядерні погрози Путіна

Новини — Четвер, 26 вересня 2024, 18:56 —

Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав безвідповідальними останні ядерні погрози очільника Кремля, завуальовані у його словах про зміну умов застосування ядерної зброї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю американським ЗМІ. 

Блінкена запитали, чи стурбований він новими ядерними погрозами Путіна в останній заяві. 

"Дивіться, це абсолютно безвідповідально – і, думаю, багато хто чітко про це казав, коли він починав брязкати "ядерною шаблею", зокрема у минулому і Китай. 

Реклама:

А робити це зараз, коли увесь світ зібрався у Нью-Йорку (на сесію Генеральної асамблеї ООН – Ред.), у тому числі для того, щоб говорити про потребу подальшого роззброєння, запобігання поширенню ядерної зброї – думаю, це буде мати погані наслідки у всьому світі", – сказав держсекретар, утримавшись від коментарів, чи вірить погрозам Путіна. 

Нагадаємо, на постійній нараді Ради Безпеки з ядерного стримування у середу очільник Кремля Владімір Путін заявив, що Росія розширить умови, за яких вона готова застосувати ядерну зброю. 

Глава МЗС Чехії вважає, що мета цієї заяви Путіна – залякати союзників України, і на ці залякування не варто піддаватися.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що де-факто правитель Росії не сказав нічого нового, та що той розуміє, що "буде проклятий", якщо піде на такий крок.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: