Мінфін США оголосив санкції проти кількох російських обмінників віртуальної валюти

Новини — Четвер, 26 вересня 2024, 19:22 —

Міністерство фінансів США розкрило деталі про викриту мережу обміну віртуальної валюти, яку вважають причетною до відмивання коштів. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві відомства від 26 вересня.

Йдеться про російську мережу обміну віртуальної валюти PM2BTC та пов’язаного з нею росіянина Сергєя Сергеєвіча Іванова, а також мережу Cryptex, що зареєстрована у невеликій острівній країні Сент-Вінсент і Ґренадіни у Карибському морі, а фактично діє у Росії і залучена до відмивання коштів від злочинної діяльності.  

"PM2BTC надає послуги прямого обміну валют на рублі з використанням фінансових установ, які перебувають під санкціями США, в інший спосіб сприяє обходу санкцій, а також не підтримує надійну та ефективну програму з боротьби з відмиванням коштів", – зазначили у комюніке.

Реклама:

Через мережу Cryptex, як вважають, пройшли 51,2 млн доларів США, отриманих завдяки кібератакам за допомогою вірусів-вимагачів. США вважають, що її активно використовували для своїх потреб різні кіберзловмисники, деякі з яких вже під санкціями США.

Одночасно слідчий відділ з кіберпитань Секретної служби США та низка відомств Нідерландів вилучили інтенет-домени та іншу інфраструктуру, що використовувалася PM2BTC, UAPS та Cryptex. 

На додачу, Держдеп США оголосив винагороду у розмірі 10 млн доларів за інформацію, яка допоможе впіймати згаданого Іванова. 

Тим часом Секретна служба США і прокуратура Східного округу Вірджинії висувають звинувачення щодо Іванова та ще одного росіянина Тімура Сахмаметова. 

Раніше у своїй заяві щодо підтримки України президент США анонсував заходи проти викритої криптомережі, не наводячи інших деталей.

Нагадаємо, у серпні США запропонували 2,5 млн доларів за інформацію про хакера з Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: